Selecteer een pagina

De NeurologicALS-cursus

Dé acute neurologiecursus voor artsen

De NeurologicALS is een cursus voor élke arts die te maken heeft met acute neurologie. Middels een specialistisch e-learningpakket en twee hands-on praktijkdagen wordt de cursist optimaal opgeleid in het opvangen van acuut neurologische patiënten volgens de ABCDE-methodiek. Alle artsen die vitaal bedreigde patiënten opvangen op de spoedeisende hulp dienen ABCDE-geschoold te zijn volgens de IGZ (Inspectie voor de Gezondheidszorg). Door het volgen van de NeurologicALS wordt aan deze eis voldaan.

Doelgroep
De NeurologicALS is een cursus voor specialisten en arts-assistenten (in opleiding) van de afdelingen: neurologie, spoedeisende hulp, neurochirurgie, intensive care, interne geneeskunde en anesthesiologie. Tevens is deze cursus nuttig voor artsen van overige afdelingen die geïnteresseerd zijn in acute neurologie.

Voorbereiding
De cursist bereidt zich voor middels e-learningmodulen. Het e-learningpakket vergt circa 30 uur aan voorbereidingstijd en bevat o.a. de volgende onderwerpen:

  • Acute Neurologie (i.s.m. de Nederlandse Vereniging voor Neurologie)
  • ABCDE
  • CT-hersenen beoordelen
  • Neurologisch Onderzoek
  • Sepsis
  • Shock & Hemodynamiek
  • ECG

In het vakblad ‘De Neuroloog’ is een artikel gepubliceerd over de e-learningmodule ‘Acute Neurologie’. Klik hier om het artikel te lezen.

Praktijkdagen
De praktijkdagen worden gegeven door enthousiaste en vaardige docenten in ons simulatiecentrum (Gondel 1, 1186 MJ Amstelveen) en bestaan o.a. uit:

  • Hands-on scenariotraining
  • Verdiepende en interactieve presentaties
  • Workshops met de onderwerpen: ABCDE, Neurologisch Onderzoek, Airway Management, Lumbaalpunctie en Bewustzijnsdaling

De praktijkdagen starten om 8.45 uur (vanaf 8.30 uur inloop) en eindigen rond 18.00 uur. Na afloop van de eerste praktijkdag biedt ExpertCollege een diner aan en na afloop van de tweede praktijkdag is er nog gelegenheid voor een borrel. Klik hier voor het volledige programma van de praktijkdagen.

Toetsing
Op de tweede praktijkdag wordt de cursus afgesloten met een theorie- en praktijkexamen. Voor het examenregelement verwijzen wij naar het OER.

Certificaat
Na het behalen van het theorie- en praktijkexamen ontvangt u het NeurologicALS-certificaat.

Accreditatie
De NeurologicALS-cursus is geaccrediteerd voor 32 punten bij de NVN en voor 25,5 punten bij de NVSHA. Er zijn 12 punten te verkrijgen voor de praktijkdagen. Hieronder vindt u het aantal te verkrijgen punten voor de e-learningmodulen bij de NVN en de NVSHA.

E-learningmodule Punten NVN Punten NVSHA
e-Xpert NeurologicALS: ABCDE 2
e-Xpert NeurologicALS: Inleiding ECG 2
e-Xpert NeurologicALS: Inotropica en Vasoactieve medicatie 1 1
e-Xpert NeurologicALS: Klinische Interpretatie ECG 2 0,5
e-Xpert NeurologicALS: Shock en Hemodynamiek 2 1
e-Xpert NeurologicALS: Sepsis 2 2
e-Xpert NeurologicALS: CT-scan van de hersenen beoordelen 3 3
e-Xpert: Acute neurologie 6 6

Het bijschrijven van de accreditatiepunten voor de e-learningmodulen doet de cursist eenvoudig zelf na het afronden van een module. Registratie van de accreditatiepunten voor de praktijkdagen gebeurt automatisch wanneer de cursist geslaagd is.

Prijs
De prijs is € 1495,- voor de gehele cursus, bestaande uit het e-learningpakket, tweedaagse praktijktraining, luxe lunch, cursusdiner op de eerste avond en borrel aan het einde van de tweede cursusdag. Indien u eerder de e-learningmodule Acute Neurologie heeft aangeschaft, ontvangt u € 85,- korting op de cursusprijs.

Wij raden u aan gebruik te maken van de hotelovernachting in het comfortabele viersterrenhotel nabij het simulatiecentrum van ExpertCollege. Zo bespaart u reistijd en geniet u optimaal van de ambiance. ExpertCollege komt u tegemoet en betaalt 50% van de kosten van uw hotelovernachting. U betaalt zelf slechts €50,- per persoon per overnachting inclusief ontbijt. Indien u hiervan gebruik wilt maken, kunt u dit aanvinken op het inschrijfformulier.

logo